Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Punkty w statystykach, Archer, zbuffowane itemy, balans postaci

ZiioomalPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od wczoraj zacząłem grać w terę online , i mam parę pytań:
1.Czy są tu jakieś punkty typu jak w metinie że dodaje się w zręczność , hp albo coś takiego ?

2.Jak rozwijać Archera ?.
3.Skąd mogę wziąść zbuffowane itemki w sensie że łuk np z 10% na kryta ?
4.Co robić aby moja postać była silna ?(Twierdzę że jest słaba , ponieważ wczoraj miałem przykre spotkanie z lancerem który po podskoczeniu do mnie bił mi po 500 na tym lvlu co ja mam (14) a ja mu po 50 :angry: ....
5.Czy postacie tutaj są w miarę równe czy wszystkie są jak Lancer ? >.<

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

1. Nie ma nic takiego.

2. W tej grze raczej nie ma zbyt dużych możliwości rozwijania w różne sposoby danej klasy. Póki co noś eq wydropione albo z questów. Jedynie możesz pokombinować przy skillach i ewentualnym combo. Później dojdzie glyphowanie skilli, więc tu się dopiero pobawisz trochę.

3. Możesz je albo kupić, albo sam zenchantować. Niedługo będziesz miał z resztą quest na enchantowanie broni i wiele Ci gra "wyjaśni" :P

4/5. Jest trochę różnica między stylem walki lancera i archera. Co prawda nie grałam żadną z tych klas. Jednak domyślam się, że archer może mieć mniejsze hity, ale większy dps od lancera, który jest typowy tankiem. Myślę, że to kwestia wprawy i dasz radę. Może to być jeszcze wina używanych skilli. Dokupiłeś sobie te lepsze? Nie martw się. Mnie mój sorc też denerwował niskimi hitami na początku.

#don't care

Opublikowano

Aha , dziękuję , nabiłem już 19 lvl , i mam kolejne pytania , między innymi :
1.Czy jeśli nie zrobię którejś misji to może mi się zablokować jakaś następna u tego samego gościa ?
2.Są tu wojny gildii ?
3.Można się jakoś z tobą skontaktować w celu pomocy w grze (jedna niejasna misja) i parę wskazówek ? :)

Opublikowano

1. Wydaje mi się, że w przypadku questów fabularnych (oznaczone na czerwono) może tak być. Nigdy prawdę mówiąc nie sprawdzałam tego, bo zawsze robię wszystko po kolei :P

2. Tak. Jedna gildia może wypowiedzieć wojnę drugiej.

3. Jasne. Możesz śmiało pisać na pw :) Jeśli będę umiała, to pomogę.

#don't care

Opublikowano

Aha , dziękuję , nabiłem już 19 lvl , i mam kolejne pytania , między innymi :

1.Czy jeśli nie zrobię którejś misji to może mi się zablokować jakaś następna u tego samego gościa ?

2.Są tu wojny gildii ?

3.Można się jakoś z tobą skontaktować w celu pomocy w grze (jedna niejasna misja) i parę wskazówek ? :)

1. W grze sa dwa rodzaje questów - poboczne (kolor żółty) i fabularne (kolor brazowo czerwony). Tych pierwszych nie musimy robić, sa one drugoplanowymi questami, natomiast jeśli nie zrobisz jednego questa fabularnego to nie dostaniesz następnego.

2. Tak sa. Z czasem i poziomem dowiesz się więcej.

3. PW. Myślę, że do jakoś 30 poziomu wszystko doradze :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...